STUTERIET

Stuteriet

Stuteri Ugglarps Gård bedriver avel och uppfödning av dressyrhästar med målsättning att förse tävlingsryttare med arbetsvilliga sunda hästar med goda rörelser.

Det viktigaste för ett framgångsrikt avelsarbete är ett bra sto som har en stark mödernelinje bakåt. Vi har varit runt i Holland och Tyskland i sökandet efter riktigt fina avelsston att bygga en bra grund på. Vi ser gärna fullblodsinslag och det är heller inte fel att ha en hingst i stamtavlan som förärver sig bra inom både hoppning och dressyr. Mödernet är mycket viktigt även när vi väljer hingst och vi lägger mycket vikt vid ridbarheten. Idag har vi två ELIT ston och flera AB premierade yngre förmågor i avel.

Ugglarps gård ligger vackert belägen på höjderna söder om Rönneå omgivet av hästhagar och spannmålsfält i ett av Sveriges hästtätaste områden. Gården byggdes på 1800-talet och gråstenslängorna användes ursprungligen till mjölkkor. Efter att en period ha hyst grisar är nu västra längan omgjord till stall för tävlings- och unghästarna och i östra längan bor avelsstona och fölen.

På Ugglarps Gård finns både en veterinärklinik, lantbruk och hästverksamhet. Uppfödarkarriären började 1996 men tog riktig fart först när vi flyttade till Ugglarp där Bossanova for U blev först ut. Vi har nu ca åtta föl varje år och har alltid allt från föl till indridna treåringar och äldre mer utbildade hästar till salu. På gården har Lotta Pettersson sin verksamhet (LP Dressage) och vi samarbetar kring utbildningen av våra unghästar.

Välkommen till oss!

Anders och Carin Strand.