SMÅDJURSKLINIKEN – PERSONAL

Smådjurskliniken

 • Carin Strand leg. Veterinär
  Carin Strand leg. Veterinär

  Klinikchef och ägare av smådjurskliniken, hästkliniken och stuteri.
  Carin har drivit kliniken sedan januari 1999. Det startade som Söderåsen Smådjursklinik i Stenestad och 2004 flyttade kliniken till större lokaler här på Ugglarps gård. Har varit veterinär sedan 1994 och har arbetat bla på SLU i Uppsala, på Umeå djursjukhus och Helsingborgs djursjukhus
  Carin är en driven och kompetent veterinär. Hennes intresse ligger främt på kirurgi men är mycket medicinskt kunnig. En allmänveteriär med hög kvalitet och alltid djuret i centrum. När hon inte jobbar på smådjurskliniken så har hon fullt upp med hästarna på sitt stuteri.

  • Anna Hofer Leg veterinär
   Anna Hofer Leg veterinär

   Anna har jobbat hos oss sedan maj 2013. Dessförinnan har hon jobbat några mindre kliniker men även djursjukhus. Anna har bra hand om katterna. Hennes lugna sätt kan få de mest skeptiska katter och även hundar att bli lugna. Anna har en bred kompetens och ser alltid till djurets bästa. Hon är påläst, noggrann och driven att ständigt utvecklas. Har utbildat sig i Danmark till veterinär, klar 2007. Innan dess jobbade hon som djursjukvårdare i många år, framförallt som narkossköterska på djursjukhus. När hon inte jobbar har hon fullt upp med höns, hund, katter och biodling, familjen får också vara med…

   • Emmy Winqvist Leg veterinär
    Emmy Winqvist Leg veterinär

    Emmy är vår nyaste förmåga i veterinärteamet. Hon har tidigare jobbat på en klinik i småland. Emmy är positiv och full av drivkraft. Har jobbat som veterinär sedan 2014 och är utbildad i Danmark.

    • Iris Esser Leg djursjukskötare
     Iris Esser Leg djursjukskötare

     Iris är ursprungligen från Tyskland. Är utbildad och jobbade främst med hästsjukvård i Tyskland. Efter flytten till Sverige har hon jobbat på ett par olika kliniken och djursjukhus. Hon började hos oss 2011. Iris träffar du troligtvis om du bokar tid för HD/ED röntgen. Iris är en klippa på röntgen, men även operationer, laser och beställningar. Iris är en lugn tjej som gärna tar en tur med hundarna i skogen på fritiden.

     • Anna Kiviö Jonsson Leg djursjukskötare
      Anna Kiviö Jonsson Leg djursjukskötare

      Anna har varit hos oss sedan maj 2016. Hon har en bred erfarenhet men brinner extra mycket för tänder och narkos, som hon jobbade mycket med under åren på Hallands djursjukhus. Anna är den som har hand om vår hygienpolicy. Anna har också jobbat en del med hästar och tävlar även en del själv bl a inom hoppning och fälttävlan.

      • Sandra Persson Leg djursjukskötare.
       Sandra Persson Leg djursjukskötare.

       Sandra har jobbat hos oss sedan november 2013. Har jobbat som djursjukvårdare sedan år 2000, både på mindre kliniker men även på djursjukhus. Sandra håller bl a på med laser och poliklinik men även narkoser och medicinbeställningar. Djur har alltid funnits i hennes liv. Just nu bor inga djur hemma hos henne utan fritiden tillägnas med övriga familjen.

       • Charlotte Svanberg Djurvårdare/receptionist
        Charlotte Svanberg Djurvårdare/receptionist

        Charlotte har varit med oss länge! Hon började jobba här 2006. Charlotte är ansvarig för foderbeställningar och har koll på det mesta inom foder och butik. Hon gör allt som kan tänkas i vår verksamhet. Har du ett djur inlagt hos oss är det troligtvis hon som är den ”snälla” enligt djurets tycke. Hon matar, gosar, rastar och pysslar om ditt djur. Alla djur älskar Charlotte, framför allt katterna, som ligger varmt i hennes hjärta. Charlotte håller djuren och naturen nära och vandrar gärna i fjällen som avkoppling.

        • Mikaela Heder Djurvårdare med utökad kompetens
         Mikaela Heder Djurvårdare med utökad kompetens

         Mikaela har är utbildad på plönninge naturbruksgymnasium. Sedan april 2015 jobbade hon på Hallands djursjukhus i slöinge. Nu har hon sedan maj 2017 börjat hos oss, viket vi är mycket glad för! Hon är en glad och positiv tjej som på fritiden har fullt upp med hundträning inom jakt, spår och apportering med sina 4 hundar. Katt och sambo har också en stor plats i hennes liv såklart!

         • Linnea Pokas Djurvårdare med utökad kompetens
          Linnea Pokas Djurvårdare med utökad kompetens

          Linnea är utbildad på Segra djurvårdsgymnasium. Hon har under 3 års tid jobbat på tropikariet i helsingborg. Sedan april 2017 är hon en del av vårt team. På fritiden pysslar hon om alla sina djur, hästar, hundar och råttor. Linnea har börjat på universitetet i augusti 2017 men kommer fortästta jobba på lov och ledigheter.

          Hästkliniken

          • Anna Wachtmeister Legitimerad veterinär
           Anna Wachtmeister Legitimerad veterinär

           Anna började jobba för oss 2005 och har sedan dess blivit en oumbärlig del av veterinärgänget. Anna har arbetat som veterinär sedan 1995. Först som lärare på Veterinärhögskolan i Uppsala under tre år. Därefter arbetade hon i sju år som ambulerande veterinär både i egen regi och för Jordbruksverket i hästtäta områden runt Stockholm.

           Hennes specialintresse är bilddiagnostik, framför allt MRI. Hennes kompetens är stor även inom ortopedi/hältutredningar och medicinska utredningar.

           Fritiden ägnar Anna åt körning av sina dartmoorponnyer och hon har till och med deltagit i VM i ponny par 2007!

           • Ylva Naeve Legitimerad veterinär
            Ylva Naeve Legitimerad veterinär

            Ylva Naeve tog veterinärexamen från Köpenhamns Universitet i januari 2012. Direkt efter avslutad utbildning genomförde Ylva ett 6 mån internship vid Anglesey Lodge Equine Hospital på Irland med primärfokus på internmedicin, akutmedicin och kritiskt sjuka föl. I mars 2013 började Ylva på Ugglarps Gård Hästkliniken, där hon främst ansvarar för inlagda patienter och sköter narkosen under operationsdagarna.

            • Gaby van Galen Verwilghen DVM, Msc, PhD, DiplECEIM, Associate Professor Equine Internal Medicine
             Gaby van Galen Verwilghen DVM, Msc, PhD, DiplECEIM, Associate Professor Equine Internal Medicine

             Gaby van Galen Verwilghen tog sin veterinärexamen från Ghents Universitet i Belgien 2003 och är europaspecialist inom intermedicin och akutmedicin. Hon har tidigare jobbat på Clinique Vétérinaire Universitaire de Liège och SLU. I dag är Gaby bitr.professor på veterinärhögskolan i Köpenhamn och kommer till Ugglarps Gård Hästkliniken som konsulterande veterinär vid intermedicinska fall. Gaby är speciellt intresserad av muskulära och respiratoriska problem som del av utredningen för nedsatt prestation, men är även mycket skicklig på ultraljudsdiagnostik vid hjärtutredningar, viktminskningsfall och allt som rör fölmedicin.

             • Bengt Ronéus Legitimerad Veterinär VMD Dipl ECVS
              Bengt Ronéus Legitimerad Veterinär VMD Dipl ECVS

              Bengt är en av Sveriges och Europas mest meriterade kirurger. Han har en gedigen erfarenhet inom sporthästmedicin och kirurgi.
              Han verkar idag både på Mälarkliniken och som konsulterande kirurg. Bengt kommer vara hos oss fasta dagar framöver.

              • Charlie Lindberg Leg vet, Specialist i hästens sjukdomar
               Charlie Lindberg Leg vet, Specialist i hästens sjukdomar

               Charlie tog veterinärexamen vid SLU 1973 och är idag en av Sveriges mest erfarna hästveterinärer. Han har tidigare bland annat arbetat som banveterinär inom trav och galopp. Charlie har även varit med och författat ett flertal böcker inom hästhållning och hästen hälsa och är i dagsläget medskribent i Tidningen Ridsport Nu arbetar han deltid som försäkringsveterinär på Agria och finns tillgänglig några timmar i veckan hos oss på Ugglarp.

               • Denis Verwilghen DVM, MSc, PhD, DES, Dipl ECVS Associate Professor in Large Animal
                Denis Verwilghen DVM, MSc, PhD, DES, Dipl ECVS Associate Professor in Large Animal

                Denis Verwilghen är europaspecialist i kirurgi med specialintresse i hästens munhåla. Denis tog veterinärexamen från Ghents Universitet i Belgien 2003 och har bland annat arbetat som chefskirurg på veterinärhögskolan i Uppsala. Idag arbetar han som bitr.professor på veterinärhögskolan i Köpenhamn och är även en av våra konsulterande veterinärer/kirurger.

                • Marie-Louise Olsson Djurvårdare
                 Marie-Louise Olsson Djurvårdare

                 Lollo (i dagligt tal kallad) ansvarar för vår operationsavdelning och har arbetat snart 40 år i branschen och då framför allt inom operation och narkos. Lollo har en gedigen utbildning inom narkos, bl.a. från USA. Lollo har även tidigare utbildat djursjukvårdare.

                 • Annelie Olsson Djurvårdare
                  Annelie Olsson Djurvårdare

                  Annelie arbetar på polikliniken och är en av våra mest erfarna djursjukvårdare med 20 års erfarenhet. Hon är förutom att vara veterinärernas medhjälpare även ansvarig för att röntgen fungerar och att det alltid finns medicin hemma.

                  Annelie har en gedigen hästbakgrund med bl.a. avel, inridning ,träning och tävling bakom sig.

                  • Kristina Pettersson Djurvårdare
                   Kristina Pettersson Djurvårdare

                   Kristina arbetar både på poliklinik, stall och ofta även med MRI. Hon har en bakgrund inom trav men har fått lära sig lite om dressyr p.g.a. dotterns intresse. Fritiden tillbringar hon i stallet med sina hästar.

                   • Alastair Greenhough Dip. WCF
                    Alastair Greenhough Dip. WCF

                    Alastair kommer från England och har tidigare jobbat både ambulerande och som klinikhovslagare i hemlandet.

                    • Lena Rasmusson Reception
                     Lena Rasmusson Reception

                     Lena arbetar i receptionen och är den första personen ni kommer i kontakt med hos oss. Lena är utbildad lantmästare med inriktning häst och har tidigare bland annat arbetat som ridlärare. På fritiden rider hon sina hästar och sköter sin stora trädgård.

                     Stuteriet

                     • Carin Strand leg. Veterinär
                      Carin Strand leg. Veterinär

                      Klinikchef och ägare av smådjurskliniken, hästkliniken och stuteri.
                      Carin har drivit kliniken sedan januari 1999. Det startade som Söderåsen Smådjursklinik i Stenestad och 2004 flyttade kliniken till större lokaler här på Ugglarps gård. Har varit veterinär sedan 1994 och har arbetat bla på SLU i Uppsala, på Umeå djursjukhus och Helsingborgs djursjukhus
                      Carin är en driven och kompetent veterinär. Hennes intresse ligger främt på kirurgi men är mycket medicinskt kunnig. En allmänveteriär med hög kvalitet och alltid djuret i centrum. När hon inte jobbar på smådjurskliniken så har hon fullt upp med hästarna på sitt stuteri.

                      • Anna Hofer Leg veterinär
                       Anna Hofer Leg veterinär

                       Anna har jobbat hos oss sedan maj 2013. Dessförinnan har hon jobbat några mindre kliniker men även djursjukhus. Anna har bra hand om katterna. Hennes lugna sätt kan få de mest skeptiska katter och även hundar att bli lugna. Anna har en bred kompetens och ser alltid till djurets bästa. Hon är påläst, noggrann och driven att ständigt utvecklas. Har utbildat sig i Danmark till veterinär, klar 2007. Innan dess jobbade hon som djursjukvårdare i många år, framförallt som narkossköterska på djursjukhus. När hon inte jobbar har hon fullt upp med höns, hund, katter och biodling, familjen får också vara med…