Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

HÄSTKLINIKEN – POLIKLINIKEN

Polikliniken

På polikliniken sker den första kontakten mellan dig som hästägare och veterinären. Här undersöks din häst och du och din veterinär samtalar om varför du sökt vård för din häst. De flesta undersökningar och behandlingar på polikliniken sker över dagen med dig som hästägare närvarande. Det finns givetvis vid behov eller önskan möjlighet att lämna din häst i vårt stall kvällen innan/på morgonen och få den utredd under dagen för att sedan hämta hem hästen igen på kvällen.

De flesta hästar kommer till vår poliklinikavdelning för hältutredningar och prestationsnedsättning, men här utför vi även besiktningar, munhåleundersökningar, dräktighetsundersökningar, blodprovsanalyser, vaccineringar, olika typer av akutfall och mycket mera. Vi har två löpargångar, en longervolt med fibersand, 3 ändamålsenligt inredda undersökningsrum och en tvångsspilta till vårt förfogande för att på bästa sätt kunna utreda och behandla din häst. Mellan de olika momenten på polikliniken finns det dagboxar där du kan stalla upp hästen och i receptionen bjuder vi på kaffe, te och choklad medan du väntar.

På anläggningen finns också:
Ridhus för ridprov (60×20 m träflisunderlag)
Löpband för luftvägsendoskopi i rörelse
Röntgen
Ultraljud
MRI
Shock wave (stötvåg)
Laser
Endoskopi
Gastroskopi
Larboratorisk utrustning för enklare blodprovsanalyser samt framställning av ACP/IRAP
Hovslagare
Sammarbete med massör Thea Kärrman

poliklinik-img